top of page

Un cadou pentru care copilul vă va fi recunoscător - Cursuri inot copii Timisoara

Actualizată în: 26 mai 2023

Când începe devreme să învețe înotul, un copil se simte ca peștele în apă. Natural și firesc.


Înainte de a se naște, orice bebeluș a trăit și și-a dezvoltat instinctele de supraviețuire timp de nouă luni într-un medi

Cursuri înot copii Timisoara

u acvatic, înconjurat de lichid. Așadar, apa este deja un mediu pe care îl cunoaște, este vechiul său habitat natural. Progresele de natură fizică, emoțională și intelectuală apar mai rapid atunci când copilul este înscris la înot din primele luni de viață și practică apoi înotul regulat, cel puțin o ședință pe săptămână, sub supraveghere specializată.


Copilul mic nu se teme de apă și se poate bucura astfel de o experiență plăcută împreună cu părintele său, de amintiri memorabile și de poze instagramabile. Copilul se bucură să învețe ceva nou și antrenant atunci când simte că atenția și grija părinților este concentrată doar asupra sa. De aceea, este bine să petreceți timp de calitate împreună cu copilul vostru într-o activitate sănătoasă, antrenantă și distractivă. Veți construi împreună legături trainice.


Cel mai important e însă faptul că înotul contribuie semnificativ la sănătatea și dezvoltarea armonioasă a copilului și ajută la creșterea imunității acestuia în fața bolilor și virușilor.


Înotul este un sport complet care permite dezvoltarea musculaturii, stimulează echilibrul și coordonarea motorie și ajută la dezvoltarea sistemului respirator și circulator. Psihologic, înotul consolidează îndependența și încrederea în sine a copilului, precum și capacitatea sa de interacțiune în grup cu ceilalți copii care învață deodată cu el.


Parteneriatul dintre Happy Swim și Casa Bunicii este alegerea voastră înțeleaptă pentru cursuri de inot pentru copii Timisoara.


Happy Swim School (https://www.inotam.ro/home) oferă cursuri de inițiere și perfecționare în înot pentru bebeluși și copii la piscina din incinta Casa Bunicii. Orele de înot sunt definiția fericirii și distracției în gașca de copii. Alături de alții copii de vârsta lor - care gânguresc, chicotesc, stropesc cu apă, dau din mâini și piciorușe - învață prin joacă, într-un mediu sigur și confortabil, să înoate corect. Înotul este un joc complex și complet, singurul recomandat de specialiști pentru a fi practicat de la cea mai fragedă vârstă. Instructorii Happy Swim au dezvoltat în timp un sistem prietenos de inițiere și perfecționare în înot care poate fi practicat cu drag și bucurie în interacțiune și socializare cu alți bebeluși și copii de aceeași vârstă. Vă veți imersa în bucuria experienței acvatice și vă veți menține sănătatea întregii familii printr-o activitate sportivă plăcută. "Suntem adepţii orelor de înot fără lacrimi, la care copiii să participe cu plăcere, curiozitate şi cu ambiţia de a-şi depăşi propriile limite! Promovăm un stil de viață sănătos și activ care contribuie la formarea unor oameni compleți, curajoși și pasionați de mișcare", afirmă echipa Happy Swim School.


Avantajele cursului de inot pentru copii la Casa Bunicii sunt clare și evidente: apa sărată din piscină, dezinfectată prin electroliză și fără clorul înțepător pentru ochișorii copiilor, menținerea constantă a unei temperaturi mai ridicate a apei din piscină (32-33 grade Celsius) care este propice pentru bebeluși, vestiarele și dușurile noi și moderne, dotate cu locuri de schimbat scutece și de îmbrăcat bebelușii. Tot ce ai nevoie și ai visat este disponibil la noi! Piscina a fost dată recent în folosință, în 2022 și este cu circuit închis, fiind destinată doar cursurilor de înot pentru copii și bebeluși. Încălzirea este asigurată de o pompă de căldură de mare capacitate, iar ventilarea se face cu ventilatoare cu recuperare de căldură. Igiena și calitatea apei, combinată cu experiența, empatia și calificarea instructorilor ne recomandă. Detalii pe https://www.casa-bunicii.ro/cursuri-inot-copii-timisoara


Beneficiile înotului pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușilor și copiilor:


- Crește rezistența și imunitatea organismului în fața bolilor (infecții, răceli);

- Relaxează copilul și îi stimulează apetitul, ajutându-l să mănânce cu poftă și să doarmă mai bine și mai profund. Așadar, un somn de calitate și o digestie bună;

- Extinde capacitatea plămânilor și îmbunătățește fluxul sanguin ce irigă toate organele;

- Susține creșterea mai rapidă în înălțime;

- Stimulează independența, autonomia și încrederea în sine a copilului;

- Ajută la socializarea și interacțiunea prin joacă cu alți copii de aceeași vârstă;

- Întărește legăturile de afecțiune cu familia și aparținătorii;

- Produce endorfine - hormonii fericirii și stării de bine;

- Combate obezitatea infantilă cauzată de lipsa de mișcare și arde eficient calorii, fără efort;

- Dezvoltă abilitățile de supraviețuitor ce depășește ușor frica de necunoscut;

- Copilul apucă și manevrează lucrurile din jur cu mai multă ușurință;

- Accelerează învățarea timpurie și crearea rețelelor neuronale, contribuind la inteligența copilului, la capacitatea sa de memorare și puterea sa de concentrare;

- Dezvoltă reflexele motorii, echilibrul și capacitatea de coordonare;

- Combate stresul, neliniștea și anxietatea.


Recomandări pentru părinți: cum să vă pregătiți bebelușul pentru înot?


1. Alegeți o piscină potrivită, recomandată de instructori și de alți părinți, în apropierea locuinței sau serviciului, la care aveți acces facil. Parcurgeți review-urile și testimonialele disponibile online.

2. Verificați personal respectarea regulilor de igienă și curățenie, dotările și condițiile oferite pentru siguranța copilului dumneavoastră.

3. Testați compatibilitatea dumneavoastră cu instructorul și abilitățile acestuia de a comunica și interacționa prietenos, empatic, eficient și distractiv cu copiii. Cunoașterea psihologiei copilului mic și creativitatea în alegerea jocurilor, exercițiilor și materialelor didactice fac diferența. Participați la o oră demonstrativă de înot.

4. Pregătiți bebelușul pentru viitoarele cursuri de înot atunci când îi faceți baie - pentru a se simți confortabil, sigur și liniștit în apă.

5. Începeți treptat ședințele de înot, cu învățarea regulilor de bază și adaptarea pe parcurs a dificultății exercițiilor la capacitatea de efort și de concentrare a bebelușului. Totul trebuie să fie plăcut și natural.

6. Respectați timpul, periodicitatea și durata alocată ședințelor de înot. Veniți la timp la ședințele săptămânale de înot și nu întrerupeți pregătirea înainte de a fi finalizată.

7. Vizionați competiții sportive de înot la televizor și online, împreună cu copilul vostru. Urmăriți videoclipuri amuzante, cu întâmplări haioase de la cursurile de înot.

8. Intrați și voi în piscină împreună cu copilul vostru. Construiți amintiri memorabile jucându-vă în apă toată familia.


Un curs de înot pentru copii este unul dintre cele mai valoroase cadouri pe care un părinte le poate face pentru dezvoltarea viitoare a copilului său. Acesta vă va fi recunoscător atunci când va crește mare. Va crește frumos, armonios, echilibrat și sigur pe sine și se va transforma într-un adolescent și tânăr stabil, performant și de succes. Își va spune în gând: "ce bine că m-au dat ai mei la înot atunci când eram mic".

94 afișări0 comentarii

Postări conexe

bottom of page