top of page

Poveștile copilăriei decid proiectele de suflet ale Casei Bunicii

Actualizată în: 31 mar. 2023



Bunicul îmi citea povești în fiecare seară. Bunica asculta și ea, în timp ce cosea.

Poveștile copilăriei mi-au sădit în suflet plăcerea lecturii și respectul pentru scriitori și opera lor. Scrisul înseamnă pentru mine o magie a cuvintelor potrivite, așa cum și gătitul e o magie - a combinării gusturilor și aromelor în bucate alese.

Acum, am ales să susțin proiecte culturale locale prin politica de sponsorizări a Casei Bunicii. Două domenii vitregite de pandemie - HoReCa și industria de evenimente culturale - își dau astfel mâna.


Am ales ca partener ONG-ul bufnițelor (simbol al înţelepciunii, cunoaşterii şi intuiţiei), sponsorizând două proiecte ale Asociației Culturale La Două Bufnițe: Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara și Rezidența Literară.

Promovăm astfel acțiuni concrete în comunitate în al căror impact pozitiv credem: sprijinirea creației contemporane, încurajarea mobilității scriitorilor, lecturile publice, dialogurile și dezbaterile intelectuale.

Săptămâna trecută, cei patru scriitori participanți la a doua ediție a Rezidenței Literare - Lana Bastašić, José Luís Peixoto, Marius Chivu și Florin Iaru - au luat masa împreună la Casa Bunicii 1.




Am fost încântați să o găzduim pe Lana Bastašić, câștigătoarea Premiului Uniunii Europene pentru Literatură în 2020 pentru primul său roman, "Catch the Rabbit", pe poeții Marius Chivu și Florin Iaru care țin împreună cel mai longeviv atelier de scriere creativă din România și pe scriitorul portughez José Luís Peixoto care a primit Premiul José Saramago pentru primul său roman, "Nicio privire".

Convivialitatea a fost o ocazie numai bună pentru o conversație deschisă despre viitorul literaturii contemporane.

A doua ediție a Rezidenței Literare La Două Bufnițe se desfășoară la Timișoara între 18 octombrie și 30 noiembrie 2021, iar Casa Bunicii este sponsorul său principal.

10 afișări0 comentarii

Postări conexe

bottom of page