top of page
Restaurant Timisoara

Conceptul Casa Bunicii

Călătoria

În anul 2008, când am deschis primul restaurant Casa Bunicii în TimiÈ™oara, am avut în vedere două lucruri: să pun pe masă, în faÈ›a voastră, mâncărurile copilăriei È™i “multiculturalismul culinar” al familiei mele.

Totodată, să creez un loc în care familiile cu copii să fie

binevenite È™i ajutate. Eu la randul meu aveam un copil mic in acea perioadă È™i nu găseam in TimiÈ™oara niciun loc care să ne ofere un minim de confort sau facilitati pentru copii. Și nu mă refer aici neapărat la un loc de joacă ci măcar la un scăunel înalt.

​

Dar cum am ajuns la mancarea bănățeană...

Familia mea a migrat din ceea ce acum se numeÈ™te acum Banatul Sârbesc, după trasarea frontierelor în urma primului război mondial. Stabiit întâi la Jimbolia apoi la Jebel, străbunicul meu a fost meÈ™teÈ™ugar de căpestre È™i hamuri pentru cai. Bunica mea fiind cea mai mica dintre copii, aÈ™a cum era obiceiul atunci, a rămas în casă ca să ajute în gospodărie unde erau calfe È™i șăgârÈ›i de hrănit în fiecare zi. A rămas orfană de mamă cand era foarte mică iar străbunicul s-a recăsătorit cu o unguroaică. AÈ™a a invaÈ›at bunica nu doar limbile maghiară È™i germană dar È™i mâncărurile acestora.

Bunica era foarte pricepută È™i la prăjituri aÈ™a că atunci cand erau nunÈ›i în sat ea conducea echipa de femei care pregăteau turÈ›ile È™i torturile.

​

Asta a fost casa în care eu am crescut inainte de a merge la È™coală È™i în care m-am întâlnit de mic cu mancărurile pe care astăzi încerc să vi le aduc È™i vouă. Asadar daca găsiÈ›i în meniul Casei Bunicii pui cu viÈ™ine, fasole frecată, gomboÈ›i cu prune, bundas kener cu spanac sau crempită este pentru că iubesc mâncarea tradiÈ›ională din banat.

​

Dar nu toate amintirile sunt despre mâncare. Frumoase erau È™i sărbătorile în care toată familia se aduna la Jebel, la bunica si bunicul. Bunica pregătea cu zile intregi înainte zupă,  friptură sau pui umplut, tort "trunchi de copac" (de unde imi pastra mereu puÈ›ină cremă de ciocolată). Apoi se intindeau mesele fie in curte, fie în camera mare. Musafirii ajungeau pe rand iar eu ma bucuram de fiecare data. Seara se faceau paturile peste tot prin casa iar pentru mine, un mic copil, astea erau momente unice.

​

De aceea Casa Bunicii este si va rămâne un restaurant pentru familii, pentru copii, unde e gălagie, unde e bucurie si zâmbet pe buze È™i în suflet.

Bundas kener cu spanac

Casa Bunicii 1
Mareșal Alexandru Averescu 1b, Timişoara, +40723.656.918

​

Casa Bunicii 2
PetÅ‘fi Sándor 79, DumbrăviÅ£a, 
+40723.656.919

​

Casa Bunicii 3

Eugeniu de Savoya 7, +40749.434.537

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
SAL_transparent-3.png
bottom of page