top of page

Ghid turistic in Timisoara

Actualizată în: 13 feb. 2023

Pentru cei veniți pentru prima oară în Timișoara, dar și pentru cei care cunosc locul și vor să


îl înțeleagă mai bine, un tur de oraș ar putea fi o idee bună oricând. În Timișoara avem Timișoara City Tours, un grup de ghizi de turism care și-au făcut o profesie din asta. Cu

alte cuvinte o plimbare cu un ghid te va convinge cât de multă valoare poate să dea timpului tău un profesionist pregătit să îți deschidă ochii. Prin informațiile pe care le primești de la el, ghidul te face să înțelegi de ce locurile prin care treci sunt așa și nu altfel, cine a mai trecut pe acolo în afară de tine, ce să mai o tot întoacem – efectiv oamenii ăștia pun însemnătate pe locurile prin care treci cu ei. Și după asta sigur o să le apreciezi altfel!


Timișoara City Tours oferă o gamă destul de variată de tururi. Cum le zice și numele, sunt axați pe tururi în oraș, sau de oraș – cum spun ei. Dar nu numai. Fac și tururi de zi și tururi pe mai multe zile. Dar hai să începem cu primele.


Pentru un vizitator în premieră cel mai recomandat ar fi să parcurgă mai întâi Turul Clasic al Timișoarei. Îi zice așa pentru că da, e ,,un clasic” deja. Și le are pe toate: istorie, arhitectură, povești și legende urbane și cam tot ce are un tur din ăsta în el. Abordează povestea Timișoarei la general: îți pune orașul pe harta Banatului, Banatul pe harta Europei și așa mai departe. Probabil este cea mai bună bază pe care o poți pune dacă vrei să înveți un pic sensul locului sau dacă pur și simplu nu ai prea mult timp, sau cine știe de ce vrei să iei un singur tur și apoi gata. Vii să mânânci la Casa Bunicii!Revenind la tururile din Timișoara, cei de la City Tours dispun de un grup de ghizi foarte eterogen. Acoperă o mulțime de limbi de circulație internațională (română, engleză, germană, maghiară, spaniolă, italiană, franceză) dar și o mulțime de subiecte. Dintre tururile tematice mi-a atras atenția Turul Comunismului (The grand communist tour) și Turul Revoluției, dedicat locurilor fierbinți ale revoluției din 1989.


Nu în ultimul rând, merită să aruncați o privire și peste tururile de zi care oferă ca bază de plecare Timișoara. Poate vreți să explorați zona și veți lua un Tur despre colonișii din Banat. Sau vreți să vizitați un oraș vecin ca Aradul sau Oradea. Sau chiar vreți să petreceți o zi în Transilvania care include printre altele vizitarea fostei capitale romane de la Sarmisegetusa și a Castelului Corvinilor de la Hunedoara. Interesant mi se pare și turul care propune o vizită la Cascada Bigăr, celebră și după ce a căzut jumătate din ea și la chipul lui Decebal – cea mai mare sculptură din Europa. Dar mai sunt multe. Vedeți pe: www.timisoaracitytours.com

76 afișări0 comentarii

Postări conexe

Comments


bottom of page