top of page

Children playdate & chill mom relaxation la Casa Bunicii Timișoara

Actualizată în: 31 oct. 2022

Zeci de mii de mămici din lumea întreagă care își cresc și îngrijesc copiii mici, cu vârste


cuprinse între doi și șapte ani, se confruntă cu aceeași problemă: sunt obosite, suprasolicitate și nu mai au deloc timp pentru ele însele, pentru sufletul lor.


Oricât de mult și-ar iubi copilul, orice mamă are nevoie din când în când de un timp dedicat refacerii active și socializării, în care să-și reîncarce bateriile pentru năzbâtiile solicitante ale micuțului hiperactiv.


Americanii - care descoperă în fiecare problemă sau dorință o oportunitate pentru a crea noi servicii care să devină de folos publicului țintă - au inventat o soluție și pentru această nevoie: organizarea de evenimente de tipul "play date, chill mom" în care copiii se joacă împreună, cu facilitarea unui animator profesionist și sub ochii atenți ai mămicilor lor care îi supraveghează din apropiere, iar mamele socializează, se relaxează, se împrietenesc și fac schimb de bune practici și experiențe.


Conceptul a prins bine la clasa de mijloc și la mămicile corporate și antreprenoriale din Occident și a ajuns recent și în România.


Casa Bunicii, fiind un restaurant tradițional de familie prietenos cu copiii și familiile tinere, ne-am gândit că nu ne lipsește nimic pentru a experimenta primii acest serviciu și concept inovator la restaurantul nostru din Timișoara.




• Loc de joacă în interior și în grădină avem? Avem.

• Meniu pentru copil avem? Avem, și încă gratuit dacă mama comandă un meniu pentru adult.

• Animatori profesioniști care să știe să antreneze copiii în jocuri specifice vârstei lor avem? Avem.

• Un administrator și director financiar care să fie și mămică activă în grupurile de mămici din Timișoara avem? Avem.



Zis și făcut. Ne-am pus pe treabă. Cine e ajutorul cel mai bun al mamei pentru a-și crește copiii, dacă nu bunica?


Am luat legătura cu Aida și Florina, animatoare profesioniste pentru copii și am gândit un pachet complet pentru grupurile private de mame din Timișoara și copiii lor.




Prin activitățile gândite de noi, mămicile se relaxează și sunt liniștite, au două ore libere în care copiii nu mai trag mereu de ele, iar copiii se distrează, fiind antrenați în activități socio-educative comune care stimulează creativitatea și interactivitatea


"Începând cu vârsta de doi ani și până ajunge la vârsta școlară, copilul se detașează încet-încet de mamă și începe să petreacă mai mult timp cu prietenii de vârsta lui și să învețe prin joacă.


Mamele socializează, se leagă noi prietenii, se schimbă rețete, idei de petrecere a timpului liber, se descoperă noi activități, hobby-uri și oportunități de ieșire în oraș.


Este un concept de grup potrivit pentru mamele care stau împreună la aceeași masă, gustă ceva savuros, beau un suc sau un pahar de vin și stau de vorbă. Încercăm să combinăm copiii de vârste apropiate astfel încât să aibă preocupări, jocuri și interese comune.


Oferta noastră de animare prin joacă a grupurilor este irezistibilă și atractivă și cuprinde: limbo dance lăsați pe spate și trecând pe sub coardă, jocuri cu parașuta, înălțarea de castele din pahare, câinele rău, bunica cea flămândă și pofticioasă, baloane modelabile în diverse forme, baloane din săpun, pictură pe față sau karaoke pentru copii. Putem improviza ateliere de pictură sau grădinărit, jocuri la piscină sau cursa săculeților printre obstacole.


Copiii sunt mici și se plictisesc repede. De aceea, au nevoie de diversitate și de jocuri adaptate vârstei lor. La fiecare 10-15 minute schimbăm jocul și rolurile, astfel încât să menținem interesul copiilor treaz și apoi să mănânce cu poftă și să doarmă bine.


Ne jucăm comoara ascunsă, doctore-doctore, baba-oarba, fântâna fermecată, autobuzul, rață-rață- gâscă și câte și mai câte. Îi întrebăm mereu pe copii ce joc preferă și ne adaptăm la dorințele și alegerile lor. Eu mă pot costuma în prințese, dar alegerile preferate de copii sunt Minnie, Unicorn sau Tinker Bell.


Un joc interesant pentru locația de la Casa Bunicii este bunicuța pofticioasă. Bunica cea flămândă are o tavă plină cu biscuiți, chipsuri și prăjiturele proaspete, dar fiind obosită și în vârstă, adoarme. Nepoții năbădăioși încearcă să ia fiecare pe rând câte un biscuit sau fursec de pe tăviță fără să o atingă, deranjeze și trezească pe bunica. La un moment dat însă, bunica se trezește brusc din somn și îi cade proteza din gură, motiv pentru râs și voie bună în rândul copiilor", ne-a relatat Aida.



Dacă vreți să luați o cină în familie sâmbăta sau un prânz în doi duminica, puteți lăsa liniștiți copilul în grija Florinei



Florina ne ajută de asemenea în fiecare week-end, fiind prezentă la locul de joacă pentru copii de la restaurantul Casa Bunicii din Timișoara sâmbăta de la orele 18 la 20 și duminica de la 13 la 15.


"Preiau copilașii direct de la mese. Îi anunț pe părinți că sunt disponibilă să mă joc cu ei și facem împreună diverse activități interactive. Dansăm, cântăm și ne jucăm. Ce preferă ei. Îi destind prin muzică și dans, ne prezentăm, le câștig încrederea și apoi ne distrăm împreună cu alții copii de aceeași vârstă.


Pentru cei mai mici construim ceva din pahare sau ne jucăm cu baloane de săpun, iar cei mari se joacă 1-2-3 la perete, curse cu obstacole, mimă, spunem povești. Un grup optim pentru jocuri comune este compus din minimum trei și maximum șase copii cu vârste apropiate.


Jocurile de grup sunt interactive, antrenante și plăcute, timpul trece repede, pofta de mâncare vine repede și când meniul pentru copil este servit, dispare imediat din farfurie.


În general, părinții aleg mesele de pe terasă sau din restaurant aflate în apropierea locului de joacă, pentru a arunca din când în când un ochi asupra copilului lor. Atunci când sunt copii mai mici, de unu-doi anișori, vin și mămicile la locul de joacă și ne jucăm împreună diverse jocuri adaptate vârstei."


Florina vă așteaptă în fiecare week-end la restaurantul Casa Bunicii din Timișoara într-o rochiță de Minnie cu cordeluță, iar Aida poate anima grupuri de copii pentru evenimente speciale de tip "Play Date, Chill Mom" cu durata de două ore și organizate la cerere, cu planificare prealabilă.



Specificul nostru de restaurant de familie prietenos cu copiii, cu loc de joacă, grădină și meniuri gratuite pentru copii ne transformă în locația ideală pentru o seară pe săptămână dedicată mămicilor dornice de socializare și năzdrăvanilor dornici de joacă


Cristina Zaveliță, administrator și director financiar Casa Bunicii și inițiatorul acestui proiect inovativ, ne-a povestit propria ei experiență:


"Este un prilej minunat pentru mămici să poată socializa și pentru copii să se joace și să își facă noi prieteni, totul sub ghidarea Aidei, care are pregătite jocuri interactive, dansuri, muzici antrenante și ateliere de pictură pe față.


Stând doar cu copiii toată ziua, mamele tinere corporatiste și din zona antreprenorială, care erau obișnuite să socializeze, nu își mai permiteau acest lux de a ieși în oraș cu prietenele.


De când am descoperit conceptul de Play Date, am participat împreună cu copilul meu la ateliere de pictură și de grădinărit, am mers împreună cu prietenele mele și copiii noștri la expoziții de reptile și de fluturi la Iulius Mall, unde am beneficiat și de o sesiune de shopping, am ieșit în grup la piscină sau am făcut picnicuri în parc, am mers cu copiii la o înghețată în Piața Unirii."



Detalii organizatorice referitoare la organizarea de evenimente de tipul Play Date, Chill Moms


• Locație: Restaurantul Casa Bunicii din Timișoara, str.Mareșal Alexandru Averescu nr.1b

• Mărimea grupului: minimum 10 copii însoțiți de mămici

• Condiții de participare: singura condiție este ca mămica participantă să comande un meniu de adult (un fel de bază: carne cu garnitură sau paste sau o salată ca fel de bază)

• Promoție: la fiecare meniu de adult comandat (mai sus menționat) se primește un meniu de copil gratuit (supă + grătar sau șnițel cu cartofi piure/prăjiți sau paste bolognese)

• Programare evenimente: Mămica trebuie să facă rezervare telefonică la numărul 0723.656.918 sau online [link], unde să specifice că dorește să participe la Play Date.

[link] https://www.casa-bunicii.ro/rezervari


Așteptăm în comentarii întrebările și propunerile mămicilor din Timișoara și din împrejurimi care sunt curioase și interesate să experimenteze în grupul de prietene conceptul inovativ "Play Date, Chill Moms".






351 afișări0 comentarii

Postări conexe

bottom of page